På Ancestry finns de digitaliserade värvningskorten till första och andra världskriget. Dessa kan man söka i en databas. Här hittade jag några av emigranterna och deras söner.

Här hittar jag t ex David Amandus Strahl, som utvandrade till Minnesota 1892 vid 5 års ålder tillsammans med sin far och sina två syskon och sin moster.

Han anmäler sig den 5 juni 1917 i staten Virginia. Han är då 28 år, har fru och barn att försörja. Han bor på 2701 West Main, Richmond, Virginia. Han arbetar som bilmekaniker vid ett glassföretag. Intressant nog så uppger han att han är född i Little Falls i Minnesota. Han är 5 fot 11 tum lång, är smalt byggd, har bruna ögon och svart hår, men är inte flintskallig (!).

I denna databas hittar jag också Harry Raymond Strahl, som är barn till Frans Emil som utvandrade till Pennsylvania med sina föräldrar och syskon.

Han anmäler sig 1942 i staten Pennsylvania. Han är då 46 år och hans närmaste anhörig är hans fru Ruth Strahl. De bor på 1916 Willow Street, McKeesport, Allegheny, Pennsylvania. Han arbetar på Carnegie biblioteket i McKeesport.